Handbags vs. Men?

Assalamualaikum.

H-A-N-D-B-A-G-S


Of course, women LOVE handbags! -takkan men kot, huhu

and women tend to be CRAZEYYY when it comes to super awesome handbags. Dah ada dua tiga ketul kat dalam almari pun buleh tambah lagi aset sampai sepuluh pun takpe kan. Dan itulah kuasa handbag. Yeah.




I myself memang gila handbags. Mungkin ini ialah penyakit keturunan yang saya dapat daripada bonda saya.(-__-) Tak kisah lah harga dia duapuluh ringgit seketul pun saya akan rembat. Lagi-lagi kalau ada sales kat PARKSON, JUSCO, SOGO dan seangkatan dengannya. *mentang-mentang dah Year End Sales. (angkat kening) Cepat la dapat bonus* ;p 

Kalau perempuan jumpa handbags memang akan pening kepala, tibe-tibe boleh dapat migrain sebab tak tau nak pilih yang mane berkenan sangat kan. hahahah~ Trend skarang handbag dah macam dulu-dulu kan, nak yang polka dot, yang macam-macam la. Pening kot lelaki kalau nak faham. hehe~ Kot nak faham, kenapa wanita perlukan handbag ni?

- dah tentulah handbags are made for women, stylo la sket. *bajet 

- nak letak segala benda dalam tu lagi-lagi handbag besar gedabak. Semua benda boleh sumbat. Make up, facial tissues, perfume, pen merah *cikgu* hehe, resit-resit bersepah, duit syiling, ermm facial foam, ermm banyak lagi ni. Huhuhu~

cik ayuna bergaya :p

Tapi, realitinya lain pulak..

Dah tau handbags ni dicipta untuk perempuan. Yelah, bagi peluang untuk gadis-gadis melawa skit. Pernah tak korang nampak couples jenjalan kat shopping mall and then boipren si awek tu dok la ngendong handbag. Atau anda pernah mengalaminya sendiri? huhu~ 
 .
 .
.
.

So nak dijadikan cerita, masa tengah drive macam biase la tengah dengar radio..Dok berangan sorang-sorang, then the crews *can't remember its hitzfm/ flyfm..huhu* talked bout handbags and the issue:

"Should men carry women's handbag?"

interesting topic, isn't it? For me lah kan..sebab tak terfikir pun hal ni. Mase tu memang ramai callers yang bagi opinions. Ade jugak yang agree and disagree.

Sebab-sebab kenape diorang agree:
.
1. For women's safety -konon boipren ni jadi guard kita la. ceh~
2. Shows that men are 'gentleman'. -reaalllly? do you think so?
3. Easier for women to walk/ or go shopping instead of bringing the handbag. [?]



Sebab-sebab kenapa diorang disagree:
.
1. Handbags are made for women!
2. Tak macho kot lelaki bawak handbag ni..aiseh (-__-)
3. It looks weird. Come on lah, takkan lelaki pakai handbags? 

So, if we look back at the reasons they agreed and it's for women's safety. I don't think it's fair enough for the guys. Kalau betul for women's safety, how bout the men's safety. Mungkin lelaki ada ciri-ciri yang boleh mengelakkan daripada bahaya? Mungkin? Ye ke? Hurmmm...


I asked few friends via FB and a friend of mine said, of course la handbags are made for women and banyak lagi cara nak tunjukkan ke'gentleman' an seorang lelaki. Sape setuju? It depends on certain situations, let say the girlfriend is holding too many things/ shopping bags..perhaps the boyfriend can carry her handbag. :)


I don't know how men react when their girlfriends ask them to carry their handbags. Mungkin certain guys memang tak kisah. Takpelah, demi awek, ku sanggup berkorban..hebakk~ huhu. Ada jugak yang tak berapa gemar sebab bagi lelaki, itu barang gadis-gadis. Kalau ringan takpe la dek non. Cube tengok sket berape kilo berat beg tu. hoho~ kesian. :p -alasan munasabah girlfriend taknak bawak handbag sendiri. 


So, whatever it is, kena jugak pandang dua belah mata hal ni though it seems not too serious. Tengok muka boyfriend rilek je cover macho..tapi dalam hati, "Oh tidak, tuhan jela yang tahu". hihi~ Memang wujud lelaki yang betul-betul tak kisah. "Lek la. Gua sayang awek gua" erk. hehehe..Lain orang, lain pendapat. Korang rase macamane?  ^_^




6 comments:

eVa said...

hahhaah.. pernah dulu, malu lah bila bf bawa beg kiter pulak.. tgn rasa kosong.. mcm budak2 pegi jalan kene iring mak.. hehehe

Ayu Na said...

eVa

hihihi..same la rase xbest bile xbwk ape2. pelik semacam :P

yunZatie said...

haha. exceli dalm hati lelaki "abes la jatuh market aku"

btw..singgah kembali. tengs sudi dtg belog sy :)

Ayu Na said...

yunZatie

ahaks...da ade awek kt seblah xkesah kot jatuh market..hihi

no problem dear~ nnt i dtg lg..heeee :)

TwIstiEs*meSti Mau* said...

awww.....haha~~

Ayu Na said...

TwIstiEs*meSti Mau*

sanggup pegang handbag aweks ka.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...