bittersweet memoirs.

Assalamualaikum & hello.

Tahukah awak semua, saya baru je sampai umah. It's 11.04pm now. Alhamdulillah, i'm home and it's still raining. Oh by the way, thank you dear followers for reading my blog *happy ^__^ 

Funny ye..tengah drive boleh teringat zaman study dulu- dulu. Yes! Memang bittersweet pon kan. I miss my classmates and friends in Uni. Gila-gila rindu sebab sekarang memang susah nak jumpa diorang. Tu pon jumpa time kenduri kahwin. Huhu Sedih jugak~ Tapi betul-betul teringat masa...

.... dapat panjat gunung dengan budak kelab Kembara. Seriously, bukan outdoor tegar macam geng lain tu. Tapi, bersyukur & happy sebab ada pengalaman macam ni.

.... panjat gunung, busuk- busuk, pakai kasut getah cap bowling itu, haversack Karrimor yang ku beli beratus sampai sekarang masih tersimpan rapi (dulu posting sabah wa sumbat baju dalam haversack ajew..hahah)

.... kena jogging berapa puluh round b4 panjat gunung konon2 nak bagi stamina cukup. Aku jugak le yang lemau. hahah.

.... masak lauk paling simple ramai2 (mak-mak) lauk sardin pon lazat bila makan ramai-ramai okay! :)

.... sejuk & hujan mase panjat gunung Trusmadi di Sabah..masa tu memang musim hujan. Belanja riban nak pegi sana. Tidur berhimpit dalam cabin. Dugaan tapi sampai jugak ke puncak! 

.... bila dapat baring tengok bintang banyak sangat..subhanallah view yang sangat cantik nak menuju ke puncak gunung Kinabalu. naik dalam pukul 2.20 pagi..dapat tengok sunrise. Solat subuh di atas puncak. 

.... paling best dapat mandi sungai & air terjun kat gunung stong ayam. Sumpah rindu gilaaaaaaaaaaaa nak slide pastu splasssssssssssssshhhh! sejuk macam ais. pagi-pagi dah kena bangun g sungai.. huhuhhhh

.... lepak- lepak waktu malam dalam hutan. Tido ramai-ramai dalam kemah. Time tu xkira dah wangi ke cantik ke. haha hodoh kot. :P

.... wall climbing, abseiling, jaga gerai time expo jual satey. sonok lak rase sampai xnak g kuliah kan. huhu :p *sanggup ponteng :D

.... haish banyak sangat kot nak cerita tapi memang rindu gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dah. how i wishhhh~~~ skang naik tangga je la turun naik. huhu. Alhamdulillah glad dapat pengalaman macam tu. xsangka jugak leh panjat-panjat gunung nih. Memang tak imagine langsung. huhuhu~ moral of the story..sila lah appreciate tahap dewa masa korang tengah belajar (if ur a student now) grab la semua opportunities yang ada..n try something new yang korang rasa macam isssssssh takot nak buat or isssssssh boleh ke. Bila dah kerja. mesti susah nak dapat peluang yang sama kecuali korang betul-betul ada masa nak buat semua jenis aktiviti yang dah dibuat mase dolu2. At least, ada jugak la pengalaman kita betul-betul rasa. Walopon ada time kita sedey member buat hal, sedey konon tak cukup duit, tension banyak assignment kan kan. 

But just enjoy the moments.

You'll miss it one day. 
Like I do.


View @ air terjun (stong ayam)



xoxo.

13 comments:

amirnawawi said...

Gunung Stong Ayam ni katner? cam cantik jer tempat tuh..

Ayu Na said...

kat kelate deh. huhu serius cantik. ni utk beginner ok lg..nak panjat :)

syafiqah redzwan said...

cntiknye...

Ayu Na said...

Syafiqah: yup, cantik..worth it panjat peluh2 n tgk view mcm tu ^_^

m0sHiE~ said...

wut a wonderful place~

Nafisah Ruslan said...

subhanallah cantiknya :)

Ayu Na said...

Moshie & Nafisah: cantik masa tgk matahari terbit. bwh tu air terjun :)

Ms Ef Abas said...

nice pics. really like it!
jom singgah blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com kalau nak relax sebentar sambil baca cerita pendek.

Ayu Na said...

Ms Ef Abas: thanks for the comment :) ok, will do~ ^_^

asma HazeLnut said...

sweet memories wont fade! =)

Ayu Na said...

asma: yeah indeed! hehehe. eh, bley plak ko comment? aritu kata xdpt? dh ok dah eh?

asma HazeLnut said...

aah..tiap kali try comment, mesti tak lepas..kali ni okey dah..good lah kan..

Ayu Na said...

asma~ i cant view ur blog la..huhu camano tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...