#School : Angry birds ?

Assalamualaikum & hello bloggers.

Last two weeks, I taught a short story to my year 2 kids. Masa tu, tengah storytelling la konon. There's a word "angry" in the text so I pon punya la explain kat diorang. 

"Ok, so who knows what is the meaning of angry?" sambil buat expression muka skali (muka angry)

"Haaaa saye tau teacher. Angry Birds!" dengan yakinnye budak sorang ni jawab. Dah yang lain pon setuju la kononnye ngan jawapan tuh. "Yela teacher, angry birds kan."

Yelah, angry birds tak abes-abes. Nak marah pon tak jadi sebab budak. huhu. sabau je ler ye tak. :p

Sampai bila pon tatau demam angry birds ni nak abes. Kalau kat kedai buku tuh, dah jadi macam Jusco. Asyik nak sopingggg je sume barang angry birds. Bebudak zaman skarang kan. 

Teacher geleng kepala jela. huhu~

p/s: teacher pon main game tuh jugak. hahahh :P



3 comments:

**::CIKNUURUL::** said...

hehehe,.comel je kalo bebudak semangat kan,kite lak yg xjadi nak marah,.hehe,.

Ayu Na said...

huhu..kdg2 bila dah byk citer sgt pn jadi pening nak layan..huhu

faiz said...

follow blog saya ni juga jomwayangku.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...