Sundae jogging

Assalamualaikum.

Cakk! :) I did some changes with the blog song & the cbox thingy. At first, I decided to delete it, but then I think it helps me alot to actually revisit bloggers who visit mine.. Thanks dropping by. wink wink ^__^

I really wish to have a picnic or at least ber-window shopping today..tapi as a typical Malay lady..I was busy cleaning up the kitchen with Mama and cooking lunch. *oh sedihnya! (T_T) Sempat dating with Mama..eleh pegi Nagoya je pun. Uhuk uhuk. Beli kain langsir for the 'room'. Cececeh~ :P Bukan main susah nak pilih kain..omaii~ tapi dah gembira sebab dapat kain langsir yang ohsem and suitable for the theme. Rembat 4meter kain baju kurung tapi tak tau bila nak tempah. Niat di hati, tamau beli..tapi puan Mama siap bagi soalan bonus, "Dik, taknak ke tempah baju..nanti lepas kawen kot nak pakai..." -Err..okay..macam tu ke. Uhuhu~ beli jelah. 

Masa jalan-jalan tu...felt awkward..one thing that really caught my eyes..no wasn't the kain baju kurung tu... tapi the people in the shopping mall. Eh, I was confused! Ingatkan dekat Indon..dah ramai pulak sepesennn je tengok muke. Macam-macam rakyat ade..sampai tercari-cari dimanakah lelaki Melayu yang aku boleh usya? nampaknye negatif. sabar jelah. Lepas ni takyah bazir duit nak g jalan overseas..jimat kan. huhuhu~ 

Dah penat jalan, perut dahku sempat request lagu. Mengunyah mee ladna sepinggan. Blurpp..lepas tu rasa guilty kat perut sendiri. Aduh..pegi jogging la. Yes..kuatkan semangat untuk peluhkan ketiak. cepat2 ke kompleks dan menyaksikan ratusan umat sedang beriadah. Cool kan. orang negeri Sembilan memang sihat-sihat :P

Tapi tapi tapi! saya sedih jugak la. sedih amat kot. I have no idea..why why you you you gadis ohhh gadis.. bila jogging..kenape pakai macam tu. Aiseh.. mungkin you rasa hawt..mantap dan ape-ape jelah. Mase tengah dok jalan kat trek, terlihat sekumpulan aweks cumel yang baru nak jogging. Lepas tu malu-malu pulak konon pakwe pakwe nak usya die. Lerrr...sabo jelah. Dah pakai senonoh sikit. Takde la orang nak tengok engko. Ish! Semak jugak la mate nengok. Lucky for the guys..yang pakai seluar ketat tu..dan berbaju fit tu. Ohsem... yang pakai sandle nak pegi pasar malam pun ade..adui kak..salah tempat ni.. 

So..please remind yourself..masa nak riadah, wear sport attires. Comfy tshirt (yang serap peluh), track suit and sport shoes. Kalau pakai sandle memang tak sesuai..kecuali memang purposely nak melepak-lepak la kan. I really take it as a serious matter..nak bersukan..buat cara yang betul. :)

rajah 1: pemakaian yang sesuai untuk beriadah. hehehe

maafkan doodle itu..sebab tuan die tak reti nak buat comel. :p

Lagi satu, tak payah nak segan bila nak beriadah. Tak kisah la badan comel ke, ape ke..yang penting enjoy yourself there and always be confident. Ok? dengar tak teacher cakap ni? Paham? hahahaha~ *rindu plak kekanak rebina dahku~:P 

Cuti-cuti ni meh rajinkan diri peluhkan ketiak. Lagipun, badan memang dah mengembang ni. Bajet nak diet je..tapi terkandas. hahah~ tekanan..petang esok berazam nak jogging 4 round! fuyohhhh~ O.O tebeliak bijik mato acik. hahaha. insyaAllah..hope tak jogging atas katil. eheheheh~ :P


Oklah..panjang pulak membebel. maaf! hehe.. thanks for viewing! muahssss


4 comments:

yad'z said...

beriadah itu bagus...! ^^

Ayu Na said...

yup..tp yg xbrape bagusnye aweks2 pakai mcm nak menggoda lelaki. uhuhu :(

man yusoef said...

sy pon baru buat perubahaan kat blog..hehe

ha ah, biasa jek nampak gadis2 pakai baju camtu time jog..tapi ada jugak yg tutup semua...pakai tudung labuh lagi time jog..hehe

Ayu Na said...

@man yusoef~ yup2..tak semua yg mcmtu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...